Elektronische Led Dobbelsteen maken.

Hoe werkt het?

De dobbelsteen bestaat uit 3 verschillende lagen (Printed Circuit Boards of PCB’s) en geeft na een druk op het knopje al knipperend de nieuwste worp weer. Om de levensduur van de batterij maximaal te houden gaat de dobbelsteen na enkele seconden uit, maar bij een volgende druk op de knop wordt de laatste worp nog even getoond. De opbouw van de dobbelsteen is: Onderste PCB: batterij. Middelste PCB: besturingschip (microcontroller), weerstandjes en drukknop. Bovenste PCB: Ledjes. Natuurlijk hebben wij al een klein beetje voorwerk gedaan. De microcontroller is geprogrammeerd en gesoldeerd, de ledjes ook. Dit zijn gevoelige actieve componenten die bij beginnende knutselaars nogal makkelijk kapot zouden kunnen gaan.Op elke laag bouw je verder en soldeer je nog enkele componenten op het printplaatje. Natuurlijk moet je elke laag nog testen en daarna het geheel assembleren met afstandsbussen en schroefjes.

Je maakt ook nog een spelbord dat we voorzien van allerlei kleurtjes en opdrachten. Ook de verschillende pionnetjes maak je zelf met gelaserde stukjes hout. Ieder spel is uniek en na 2 uur heb je een werkende elektronische dobbelsteen en een spelbord die je allebei mee naar huis mag nemen.

Overige informatie

Dit duurt ongeveer 2 uur, en worden gegeven op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur , en zaterdagen tussen 12.00 en 17.00 uur. Andere tijden in overleg. Tegen een bescheiden meerprijs van € 2,00 per persoon is het ook mogelijk om te starten met taart.