+31 (0) 13 203 5077 info@fablab013.nl

  Dit is de eerste blog van de stagiaires van Fablab013. We hopen er een leuk half jaar van te maken. Maar om te beginnen met de blog gaan we wat over onszelf vertellen. We zijn met zijn drieën, Pim Ilse en Febe.

  Pim

  Hoi mijn naam is Pim van Hout. Ik ben 24 jaar en woon in Tilburg. Als 4e jaars student aan Advanced Business Creat
  ion aan Avans Hogeschool in Den Bosch, ben ik afgelopen week begonnen met mijn afstudeerstage bij FabLab013. Voor het succesvol afronden van mijn stage is het de bedoeling dat ik een afstudeerscriptie schrijf in vorm van een innovatierapport voor FabLab013.

  Ik heb voor deze organisatie gekozen omdat er in mijn ogen ontzettende potentie zit in het FabLab013 in
  Tilburg. Hoogwaardige machines zo laagdrempelig mogelijk aanbieden in een omgeving waar kennis delen centraal staat. Ik vind het concept supertof en ben ontzettend blij dat ik er onderdeel vanmag uitmaken.

  Mijn eerste week in het lab was erg interessant. Zo heb ik deze week mijn debuut mogen maken op de vinyl snijder, heb ik voor het eerst gewerkt met een 3D printer en haar software énheb ik de plasma snijder aan het werk gezien. Omdat ik niet echt een technische achtergrond heb was ik op het begin een beetje bang dat ik misschien niet goed zou begrijpen waar mijn collega’s het over hebben, maar dat valt me tot nu toe erg mee. Het bestuur van FabLab013 is erg behulpzaam en vakkundig.

  Verder ben ik deze week begonnen met het maken van een opzet voor mijn innovatierapport. Hierin staat o.a. een inleiding, aanleiding en probleemstelling etc. Het wordt steeds duidelijker dat ik met de komende tijd bezig zal gaan houden met customer relations en public relations.

  Het komende half jaar zal ik 5 dagen per week bij FabLab013 te vinden zijn. Dus mocht je vragen hebben voor mij of wil je gewoon eens even babbelen, trek me dan gerust even aan mijn mouw ?

  Ilse

  Ik ben Ilse. Ik studeer de opleiding industrieel productontwerpen bij de Fontys.

  Mijn eerste week bij Fablab013.
  Wij hebben geleerd om te laseren, graferen, plotten en 3d printen. Veder heb ik ook onderzoek gedaan naar CNC-vrees. En donderdag werd ik ziek. Dus ik heb mijn eerste week nog niet hellemaal beleefd.

  Febe

  Ik ben dus Febe. Ik studeer de opleiding vormgeven product ruimte en media op het SintLucas. Waar
  mijn interesses
  uitgaan naar product en media.

  Mijn eerste week bij Fablab013.
  De eerste week is er natuurlijk een van ontdekken. Zo hebben we uitgelegd gekregen hoe de lasers, plotter en 3d printer werken. We hebben zelfs een 3d print workshop bijgewoond. Deze workshop hadden we met een vrouw die koekjes vormpjes wilde 3d printen. Ik vond het wel grappig, als ik aan 3d printen denk dan denk ik aan kunst en niet aan een koekjes vorm maar ik vond het wel slim bedacht.

  Dit zijn dus de nieuwe stagiaires van Fablab013. Als je nog vragen hebt stuur een reactie of kom ons opzoeken bij Fablab013 wij zijn er van maandag tot vrijdag.