+31 (0) 13 203 5077 info@fablab013.nl

  Fablab013 biedt middelbaar en hoger onderwijs diverse mogelijkheden, workshops en trainingen op het gebied van prototyping en digitale technieken. Meer informatie over een van deze mogelijkheden? Mail fablab013@gmail.com

  Techniekdagen

  Op deze dagen ondergaan leerlingen een pressure cooker opdracht. Binnen 1 dag bedenken, ontwerpen en produceren leerlingen een prototype aan de hand van een probleemstelling. Leerlingen leren buiten kaders denken, leren de basisbeginselen van prototyping en raken in aanraking met innovatieve productietechnieken zoals 3d printen en lasersnijden. Veel leerlingen die ‘niets met techniek hebben en niet handig zijn’ weten zichzelf te verbazen. Interesse om met jouw school deel te nemen? 

  Training van docenten

  Makerseducatie is een relatief nieuw fenomeen. Veel scholen zijn enthousiast over het onderwerp, maar hebben moeite om dit onderwerp vorm te geven binnen de schoolmuren. Fablab013 ondersteunt daarbij. Wij bieden docenten trainingen en workshops op het gebied van digitale technieken. Afhankelijk van de vraag bieden wij maatwerk. Soms hebben deze trainingen een meer praktijkgerichte inslag, andere keer zijn we sparring partner voor het ontwikkelen van nieuwe lesstof. Neem contact met ons op voor meer informatie.

  Voucher systeem

  Speciaal voor het middelbaar en hoger onderwijs heeft Fablab013 een voucher systeem geintroduceerd. Scholen kopen tegen sterk gereduceerd vouchers in. Deze zijn in te wisselen zijn voor machinetijd, workshops of ondersteuning van een labmanager. De vouchers kunnen te alle tijden worden ingeleverd door leerlingen en docenten zonder financiele transacties. Met dit extra lokaal buiten de schoolmuren bieden wij leerlingen en docenten de mogelijkheid om direct aan de slag te gaan met de nieuwste innovatieve technieken.