Hoe werkt het?

De laser in de lasersnijder is een elektromagnetische stralingsbron die met grote precisie door materialen heen kan snijden. Ook deze machine werkt op basis van 2D vector bestanden. Door toevoeging  van zeer pure zuurstof is de machine ook in staat om door staal (max. 1 mm) en RVS (max 1.4 mm) heen te snijden. Markeren van grote oppervlaktes (tekenen met de laser) is uiteraard ook mogelijk. Graveren is door de afmeting van de machine niet aan te raden.

Welke materialen zijn geschikt

MDF, zachte multiplexen, acrylaat, papier, karton, textiel, leer en nog veel meer. Harde materialen (bijvoorbeeld hardhout of glas) lenen zich niet voor snijden, maar kunnen wel worden gegraveerd. PVC houdende materialen (ook vinyl) zijn niet geschikt in verband met veiligheid. 

Software tips

Gratis 2D tekensoftware: Inkscape 

Zelf aan de slag

Materialen mag je zelf meenemen. Basismateriaal zoals mdf, multiplex en acrylaat hebben wij meestal op voorraad. Laser Ivy is qua bediening minder laagdrempelig dan onze kleinere lasermachines. Het aansturen van deze machine gebeurt daarom altijd onder toezicht van een labmanager. Wil je  meer leren over de lasersnijder, het juist voorbereiden van bestanden en onderzoeken wat deze techniek voor jou kan betekenen? Volg dan een workshop.  

Jouw opdracht door ons uit laten voeren?