+31 (0) 13 203 5077 info@fablab013.nl

  Ontwerp en bouw je eigen stoere Lego lamp.

  Hoe werkt het?

  Je eigen tekening wordt in 3 mm. dik doorzichtig plexiglas gegraveerd met behulp van krachtige laserstralen. Het bouwen, solderen én schroeven van een lego standaard doe je helemaal zelf. Krijg jij de boel uiteindelijk werkend ? Verrassend aan het led-lampje is dat het van kleur verwisseld en een spectaculair effect geeft in het donker. Voor de gevorderde bouwer kan de standaard ook uit MDF gemaakt worden en eventueel geschilderd. Durf jij het aan?

  Overige informatie

  Dit duurt ongeveer 2 uur, en worden gegeven op werkdagen tussen 10.00 en 17.00 uur , en zaterdagen tussen 12.00 en 17.00 uur. Andere tijden in overleg. Tegen een bescheiden meerprijs van € 2,00 per persoon is het ook mogelijk om te starten met taart.

  Voordat we met een feestje kunnen beginnen hebben wij al wat voorbereidingen gedaan. De voorraad Duplo blokken moeten eerst aan de onderkant uitgefreesd worden. Hiervoor hebben we een programmaatje geschreven zodat het heel handig en automatisch op de kleine frees Anne kan worden uitgehold. Dit geeft lekker veel gekleurd afval. Dat bewaren wij in glazen flessen voor een leuk sfeerbeeld. Op de PCB’s moeten het 3 kleuren ledje, zekeringen en de draadjes worden gesoldeerd. Ook doen we zelf de chipjes programmeren en erna vast maken. Best veel voorwerk maar we zorgen dat de kinderen zelf de aan-knopjes moeten solderen.