+31 (0) 13 203 5077 info@fablab013.nl

  Deze muntjes zijn ideaal voor het zeurende ‘mag ik op de playstation-kind’ , de niet-gametijd-in-de-gaten-houdende vader, de ‘misschien straks moeder’ en het ‘waarom niet-kind’. Trouwens ook voor het ‘mag-ik-op-de-ipad-zusje en het nog-even-dit-level-afmaken jochie. Kortom voor alle kinderen waarvan de ouders bewust om willen gaan met de schermtijd. Gamen is natuurlijk hartstikke leuk, maar wij als ouders willen niet dat onze kinderen alleen maar voor zo’n scherm zitten! Dus er moeten wel afspraken over gemaakt worden. Daarom dus de game muntjes 🙂
  Hoe werkt het?
  Je kind krijgt iedere week een x-aantal muntjes (b.v. 5 muntjes)  Ieder muntje is een x-tijd (b.v. 30 minuten) Je kind kan een muntje inleveren als hij of zij iets wil doen op de xbox, wii, playstation,computer, ipad of wat dan ook. Als de tijd voorbij is en als de muntjes in de loop van de week opzijn, is het gewoon klaar met schermtijd. Op deze manier is het heel duidelijk voor het kind, ze weten waar ze aan toe zijn en leren na te denken en plannen over wanneer ze een muntje inleveren. Het gebruik van deze muntjes moet je natuurlijk volgens je eigen opvoedkundige inzicht toepassen. Ieder kind en iedere ouder is daar natuurlijk anders in.

  De muntjes zijn van oranje doorzichtig plexiglas met een ingelaserde afbeelding van een game controller. De doorsnede van de muntjes is 2,5 centimeter (even groot als een 2 euro muntje). Ze zijn 3 mm. dik (iets dikker dan een 2 euro muntje)

  Deze muntjes zijn verkrijgbaar bij www.merulala.nl

   

  IMG_8351 IMG_8350 IMG_8349 IMG_8348